НВО в 4 клас - дати на изпитите

Създадена на Четвъртък, 25 Април 2019

БЕЛ - 09.05.2019 г. - 10.00 часа

 

МАТЕМАТИКА - 10.05.2019 г. - 10.00 часа

 

ЧОВЕКЪТ И ОБЩЕСТВОТО - 14.05.2019 г. - 10.00 часа

 

ЧОВЕКЪТ И ПРИРОДАТА - 16.05.2019 г. - 10.00 часа

ЗАНИМАНИЯ ПО ИНТЕРЕСИ

Създадена на Четвъртък, 14 Февруари 2019

        През втори учебен срок на 2018/2019 година в НУ „Братя Миладинови“ стартират дейностите в групите за занимания по интереси, съгласно Наредбата за приобщаващото образование. След проведеното анкетно проучване в училище се сформираха две групи: клуб „Стрела“ – тематична област Дигитална креативност, с ръководител Детелина Стефанова и вокална група „Камбанка“ – тематична област Изкуство и култура, с ръководител Невелина Василева.

Френският посланик се запозна с интеграцията в Каварна!

Създадена на Понеделник, 23 Ноември 2015

За първи път френският посланик Ксавие Лапер дьо Кабан гостува в Каварна. Той бе придружаван от Ерик Перотел - аташе по сътрудничеството в областта на френския език, в представителство на Френски институт – Варна.

Те се срещнаха с кмета на община Каварна Нина Ставрева, представители на Общински съвет и общинска администрация. Поводът на визитата беше да се запознаят с добрия пример на общината за интеграция на малцинствата.

Специалистите от сектор „Интеграция на малцинствата“ запознаха гостите със стъпките, които са преминали, за да се превърнат плановете в успешна практика, която днес е пример за цялата страна. Експертите от общинска администрация разказаха как през годините е била изградена инфраструктурата на ромския квартал, как участието в европейски проекти и програми е спомогнало за реализиране на здравни кампании, повишаване на образователната квалификация, обогатяване на материалната база. Назначаването на здравни медиатори е допринесло за успешните резултати в интеграцията на уязвимите малцинствени групи.

Негово превъзходистелство Ксавие Лапер дьо Кабан и Ерик Перотел разговаряха с хората в квартал „Хаджи Димитър“, НЧ „Братя Миладинови“ и ЦДГ „Детелина“.

Те дадоха висока оценка на работата на общинска администрация и за създадения работещ механизъм за интеграция на малцинствените общности.

 

Пробив на четвъртокласничката Ани Николова Белчева в лингвистичното състезание

Създадена на Вторник, 23 Юни 2015

     Четвъртокласничката Ани Николова Белчева от НУ „Братя Миладинови“ гр. Каварна, която представи Каварна на националния кръг на международното състезанието „Лингвистично кенгуру“, се представи със завиден успех. Каварненското момиче от ромски произход участва с английски език и се класира на 13-то място сред 52 участници в състезанието, което се проведе на 13 юни в София. Тя получи правото да се яви след като се нареди на 7 място в страната в училищния кръг на надпреварата. Състезанието има занимателен характер и няма за цел да проверява постиженията на учениците във връзка с изучавания от тях материал в училище.

      Кмета на Каварна Цонко Цонев се срещна с Ани, поздрави я лично за постигнатия успех и й подари българо-английски речник и енциклопедия. От своя страна тя сподели, че от есента ще продължи образованието си в ОУ „Йордан Йовков“, където ще има възможност да подобри знанията си по английски език.

Родителска среща за І - ІV клас

Създадена на Неделя, 22 Септември 2013

На 18.09.2013г. от 18.00ч. - родителски срещи за І и ІІІ клас. 

На 19.09.2013г. от 18.00ч. - родителски срещи за ІІ и ІV клас.

Полезни връзки

Създадена на Неделя, 22 Септември 2013
Manicheta.com - сайт в който вашите деца могат да намерят разнообразни игри, както с образователна така и с развлекална цел.

Dechica.com - конкурси, писане, оцветяване, смятане, приказки, музика, игри, занимаваки.

Detskisait.com - мястото за забавление на вашите деца.

Az-deteto.bg - забава, наука, купон, хоби, конкурси, песнички.

Ocveti.com - сайт за оцветяване и игри.

Krokotak.com - магазин за детско творчество, картинки за оцветяване.